In deze rubriek geven wij drie oud studenten de kans om een herinnering of anekdote aan hun CIOS Arnhem tijd met jou te delen.

HERINNERINGEN
VAN OUD STUDENTEN

AAN CIOS ARNHEM

In deze rubriek geven wij drie oud studenten de kans om een herinnering of anekdote aan hun CIOS Arnhem tijd met jou te delen.

Mijn interesse in sport, lesgeven en trainingskunde heeft mij ertoe gezet om in 2013 voor CIOS Arnhem te kiezen. Hier vond ik mijn passie in de buitensport en heb ik mij kunnen ontwikkelen tot buitensportcoördinator. Ik voelde me als een vis in het water tijdens de verschillende opleidingswegen, zoals de befaamde winterhike en de weken in de Alpen. Hetgeen wat mij het meeste bij is gebleven, is de passie waarmee de docenten hun vak overbrachten, of ze dit nou in de dojo, op de atletiekbaan of vanaf een rots deden. Deze ervaringen inspireerden mij om me na CIOS Arnhem verder te specialiseren in het lesgeven door een vervolgstudie te doen aan de ALO in Nijmegen. Momenteel zit ik in het 3e jaar en werk ik in de zomer als buitensportinstructeur in de Alpen. Vanaf volgend jaar ga ik een geweldige stage tegemoet op CIOS Arnhem en hoop ik met dezelfde enthousiasme als mijn oud-docenten mijn passie te delen met anderen.

Eind augustus 1992 …. CIOS Arnhem ‘home base’
Daar ga ik dan, van dorp naar grote stad om te beginnen aan het grote CIOS Arnhem avontuur. Drie jaar lang heb ik met heel veel plezier, gedrevenheid en interesse de opleiding gevolgd.
Op kamers in Arnhem, kennismakingsdagen in de stad, Camping De Zanding in Otterlo, stagelopen bij onder andere de KNLTB, de afwisseling theorie en praktijk, Inter CIOS Goes, zeilkamp in Friesland, skikamp in Hopfgarten Oostenrijk en natuurlijk Hét Centraal Examen.
Wat een tijd! Met Tennis A & B, sportmassage, conditietrainer A & B en Sportieve Recreatie heb ik de opleiding afgerond.
Ik heb vele jaren als trainer in de sport mogen werken in zowel binnen- als buitenland. Tevens heb ik mij in de jaren na mijn diplomering verder kunnen en mogen ontwikkelen in het trainerschap en onderwijs. Sinds vele jaren ben ik weer terug op ’home base’, nu als docent en ik doe dit nog steeds met heel veel passie en plezier.

CIOS Arnhem was een beleving, een opleiding die ik iedereen kan aanbevelen. Een opleiding met al zijn facetten van sport/theorie en verschillende richtingen, studenten en docenten (collega’s). CIOS Arnhem heeft mij als mens helpen ontwikkelen en gevormd zoals ik nu ben.

Sinds 18 jaar ben ik nu woonachtig in het Oostenrijkse Tirol. Door CIOS Arnhem heb ik de ervaring mogen hebben hoe het is om als skileraar aan het werk te zijn. De meest mooie werkplek die ik je kan aanbevelen. De natuur, de mensen die jij iets mag meegeven waardoor ze nog meer van hun vakantie kunnen genieten maar ook de kinderen van de lokale bevolking leren skiën!

Ik heb na een aantal jaren de mogelijkheid gehad om met drie Oostenrijkers een nieuwe skischool te starten.
Dit avontuur hebben we aangenomen en het waren mega mooie jaren die ik nooit gemist zou willen hebben.
Nu na vele jaren ben ik op een heel ander vakgebied actief en verkoop armaturen en inductie voor de grootkeukenindustrie in Oostenrijk.

Naast mijn werk zorg ik dat mijn hobby namelijk sport niet te kort komt en houd hierbij graag van een avontuurtje en een uitdaging. In 2016 heb ik de Crocodile Trophy MTB in Australië gereden, in 2017 een Ironman in Barcelona mogen finishen en in 2018 de Ötzthaler Radmarathon racefiets meegereden. Dus op sportief gebied zorg ik nog steeds dat plezier, uitdaging, sociaal, fit, natuur en afwisseling bij mijn dagelijks leven hoort. Voor mijn sport leef ik en zou ik niet die persoon zijn die ik nu ben.

CIOS Arnhem dank voor die mega coole tijd, die ervaring, het was mijn leukste opleiding waarbij ik het meeste heb mogen meenemen. Ik hoop dat jullie diezelfde ervaring en een mega coole tijd mogen hebben zoals ik!!

Over Rijn IJssel

Wij leiden échte vakmensen op. Het is onze maatschappelijke opdracht om een student duurzaam op te leiden: voor een plek op de arbeidsmarkt van nu en straks én voor actieve deelname aan de samenleving. Wij delen de interesse die een student voor een vak heeft of helpen je die te ontdekken, zodat de student later goed voorbereid de toekomst tegemoet gaat. Wil je meer informatie over wie wij zijn, ons onderwijs en onze organisatie? Ga naar www.rijnijssel.nl

Heb jij vragen of een suggestie?

De redactie is benieuwd wat jij vindt van dit magazine. Ken jij mensen die ook dit magazine willen ontvangen? Laat het ons weten. Rijn IJssel CIOS Arnhem is steeds op zoek naar mailadressen van CIOS-afgestudeerden. Mail naar n.vissers@rijnijssel.nl
Vul je naam in
Vul een correct e-mailadres in
Vul een opmerking in
Bedankt, je bericht is verzonden.
Er ging iets mis met het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

Deel dit artikel

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken op onderwerp

Hier kunt u op onderwerp zoeken naar artikelen in alle Rijn IJssel CIOS Arnhem publicaties.
Vul minimaal 3 karakters in.

CIOS Magazine

Volledig scherm

CIOS Magazine

Recent toegevoegd