• Magazine doorsturen
  • Share
  • Volledig scherm
  • Print
  • Zoeken in edities

Ronduit

Ronduit Rijn IJssel is het digitale personeelsmagazine van Rijn IJssel. Per editie staat een thema centraal. Met dit thema als uitgangspunt informeert Ronduit medewerkers over ontwikkelingen, projecten en activiteiten bij Rijn IJssel. Ronduit verschijnt vier keer per schooljaar. Heb jij een goed idee, interessant onderwerp of leuke activiteit? Laat het ons weten via ronduit@rijnijssel.nl.

Ronduit nummer 43

Ronduit nummer 43

  • CIOS Magazine #1 2017

    CIOS Magazine #1 2017

  • Ronduit nummer 42

    Ronduit nummer 42

  • Ronduit nummer 41

    Ronduit nummer 41

  • Ronduit nummer 40

    Ronduit nummer 40

  • Ronduit nummer 39

    Ronduit nummer 39

  • CIOS Magazine #1 2016

    CIOS Magazine #1 2016

  • Ronduit nummer 38

    Ronduit nummer 38

  • Ronduit nummer 37

    Ronduit nummer 37

  • CIOS Magazine #2 2015

    CIOS Magazine #2 2015

  • CIOS Magazine #1 2015

    CIOS Magazine #1 2015

  • Rijn IJssel Internationalisering

    Rijn IJssel Internationalisering

Ronduit nummer 43

Ronduit nummer 43

  • CIOS Magazine #1 2017

    CIOS Magazine #1 2017

  • Ronduit nummer 42

    Ronduit nummer 42

  • Ronduit nummer 41

    Ronduit nummer 41

  • Ronduit nummer 40

    Ronduit nummer 40

  • Ronduit nummer 39

    Ronduit nummer 39

  • CIOS Magazine #1 2016

    CIOS Magazine #1 2016

  • Ronduit nummer 38

    Ronduit nummer 38

  • Ronduit nummer 37

    Ronduit nummer 37

  • CIOS Magazine #2 2015

    CIOS Magazine #2 2015

  • CIOS Magazine #1 2015

    CIOS Magazine #1 2015

  • Rijn IJssel Internationalisering

    Rijn IJssel Internationalisering

Ronduit nummer 43

Ronduit nummer 43

  • CIOS Magazine #1 2017

    CIOS Magazine #1 2017

  • Ronduit nummer 42

    Ronduit nummer 42

  • Ronduit nummer 41

    Ronduit nummer 41

  • Ronduit nummer 40

    Ronduit nummer 40

  • Ronduit nummer 39

    Ronduit nummer 39

  • CIOS Magazine #1 2016

    CIOS Magazine #1 2016

  • Ronduit nummer 38

    Ronduit nummer 38

  • Ronduit nummer 37

    Ronduit nummer 37

  • CIOS Magazine #2 2015

    CIOS Magazine #2 2015

  • CIOS Magazine #1 2015

    CIOS Magazine #1 2015

  • Rijn IJssel Internationalisering

    Rijn IJssel Internationalisering

Alle Rijn IJssel-finalisten

• Renske Jenniskens - Verpleegkundige

• Camilla Hendriksen - Patissier

• Joceline Mesritz - Gastvrouw

• Pascal Weidema - Kok

• Rick van Rijswijck - Industriele automatisering

• Martin Jentink - Fietstechniek

• Claudy Reinalda - Modeontwerper

 

Alle Rijn IJssel-finalisten

Claudy Reinalda

 

Discipline en van jezelf meer vragen dan wat doorsnee is. Dat is wat Claudy heeft gebracht tot excellente student. In een gesprek blijkt dat ze haar passie voor mode als kind al had, maar pas later tot bloei heeft zien komen. Claudy: “Toen ik vroeger met poppen speelde, was ik al in de weer met kleertjes. Steeds andere combinaties maken en interesse in ‘mode voor mijn poppen’.”

 

In eerste instantie startte Claudy met een opleiding die gericht was op ruimtelijke vormgeving. Deze opleiding bleek niet te voldoen aan haar wensen. “Ik heb me toen georiënteerd op opleidingen in de richting van mode en ondanks de afstand, ik woon in Utrecht, besloot ik toch naar Arnhem te komen. En daar ben ik nog steeds heel erg blij mee.”

 

Deze keuze heeft haar ook succes gebracht. Niet alleen het goud dat ze binnensleepte tijdens de finale van Skills Heroes, maar ook haar eigen ontwerpen zijn daar een toonbeeld van.

 

Als Claudy gevraagd wordt naar haar gedrevenheid om ‘beter te zijn’ en hoe ze dat bereikt, antwoordt ze direct: “Met hard werken!” Door net iets meer te doen dan de anderen en daarmee boven het gevraagde uit te stijgen, wil ze haar dromen verwezenlijken. Vanuit de wens om zich te profileren, om haar eigen handtekening te zetten onder de producten van haar geest, hart en hand.

 

Claudy laat tot slot nog weten wat ze in de toekomst wil bereiken: “Ik wil mijn werk herkenbaar laten zijn, het moet uniek en echt zijn. Een ‘echte Claudy’ zal staan voor kwaliteit leveren, waar waardering voor is.”

Camilla Hendriksen

 

Passie straalt ze uit, deze getalenteerde en gedreven studente Patisserie van de Vakschool Wageningen. In maart deed ze mee aan de Skills Heroes en ze is continu bezig zichzelf te verbeteren. Inmiddels heeft ze haar sporen wel verdiend. Vorig jaar werd ze nog tweede op een internationale wedstrijd in Italië. Een bijzondere prestatie, wetende dat ze op het moment suprême pas wist wat ze ging maken en met wie (een buitenlandse mededinger).

 

Nu was de jonge studente beter voorbereid op de wedstrijd. En daar gaat ze voor. Om anders dan anderen te zijn en om zichzelf te overtreffen. Om excellent te zijn. Vierde in de kwalificatie voor de Skills Heroes en nu op naar de hoogste regionen, het podium. En dat is gelukt met een bronzen plak!

 

Als Camilla gevraagd wordt wat ze precies zo leuk vindt aan het vak, antwoord ze: “Ik vind het een bijzondere uitdaging om mooie en verrassende smaken bij elkaar te brengen in een topstuk. Om nog meer op te vallen, om beter dan anderen te zijn. Dat vraagt veel trainen, naast het werken en de school. Een goede planning is dan ook onontbeerlijk.” Het blijkt dat Camilla niet voor niets een excellente studente is, ook de planning heeft ze onder de knie.

 

En de toekomst? Die is nog niet geheel duidelijk. Camilla: “Ideeën zijn er wel: Huize van Wely, de STOAS. Het zou zo maar kunnen dat jullie nog veel meer van me gaan horen.”

Pascal Weidema

 

Een gesprek met een, bijna, gespecialiseerde restaurantkok. Daar loopt het water van in je mond, zoveel heerlijks komt er in (beeld)spraak voorbij. Pascal uit Elst is deze excellerende jonge student. Bijna klaar met zijn tweede niveau-4 opleiding bij Rijn IJssel en zijn reputatie al aardig aan het opbouwen. Vorig jaar won hij de pastakampioenschappen van Barilla, inmiddels binnen ons roc een bekend Italiaans merk. Dit jaar werd hij tweede bij de kwalificatieronde voor het Nederlands Kampioenschap en vierde tijdens de finale van Skills Heroes dat van 17 t/m 19 maart 2016 gehouden werd.

 

Als je Pascal vraagt waar excellentie in de toekomst uit zal bestaan, antwoord hij niet direct dat hij Chef de Cuisine wordt. Pascal: “Ik word geen eigenaar van een duur sterrenrestaurant. Ik weet hoe dat is, ik heb de stress van dichtbij meegemaakt. Ik wil gewoon met passie koken voor tevreden gasten.”

 

Pascal heeft nog wel enkele aspecten waarin hij zich verder wil verbeteren, zo wil hij zich graag specialiseren in patisserie. “Ik ben heel erg goed in desserts”, aldus Pascal.

 

Tot slot zegt Pascal: “Ik denk er ook over om ooit een lerarenopleiding te gaan volgen. Ik zou dan nog meer uit mijn vak kunnen halen.” We zullen in de toekomst vast meer van Pascal horen, zijn ster is nog rijzende.

Uitblinken in je vakgebied

In gesprek met drie excellente studenten...

Dankzij hun internationale stages doen onze studenten niet alleen werkervaring op, maar krijgen ze de kans om hun horizon te verbreden. Hoe ervaren onze studenten de cultuur van het land waar zij stage lopen? Was er sprake van een cultuurshock? De studenten Dennis, Joren en Milou vertellen over hun ervaringen.

  • MENU
  • 17 - 19
  • Share
Overzicht edities

Ronduit nummer 43

CIOS Magazine #1 2017

Ronduit nummer 42

Ronduit nummer 41

Ronduit nummer 40

Ronduit nummer 39

CIOS Magazine #1 2016

Ronduit nummer 38

Ronduit nummer 37

CIOS Magazine #2 2015

CIOS Magazine #1 2015

Rijn IJssel Internationalisering