Ronduit Rijn IJssel is het digitale personeelsmagazine van Rijn IJssel. Per editie staat een thema centraal. Met dit thema als uitgangspunt informeert Ronduit medewerkers over ontwikkelingen, projecten en activiteiten bij Rijn IJssel. Ronduit verschijnt vier keer per schooljaar. Heb jij een goed idee, interessant onderwerp of leuke activiteit? Laat het ons weten via ronduit@rijnijssel.nl.
Door: Mirna Balk
Dick Heuvelman
In deze rubriek stelt een nieuwe medewerker zichzelf voor, of vertelt een medewerker die Rijn IJssel gaat verlaten iets over zijn/haar tijd bij Rijn IJssel.
Ooit begonnen in de horeca en overgestapt naar het onderwijs, voor Dick de beste stap in zijn loopbaan.
Het slechtste advies ooit: ‘ga nooit het onderwijs in’
Ondanks bovenstaand advies dat Dick op 16-jarige leeftijd kreeg, maakte hij in 1991, toen werkzaam in de horeca, de overstap naar het onderwijs. Hij was in maart begonnen aan zijn studie docent en in september stond hij al voor de klas. “Een zware tijd’’ noemt Dick het, de combinatie werken studeren gezin viel hem en ook zijn gezin zwaar. Dick begon op het vmbo in Apeldoorn en daar leerde hij om met leerlingen om te gaan. Daar komt ook zijn voorliefde om te werken met jongeren met een rugzakje vandaan.
Bij Vakschool Wageningen, in zijn functie als docent koken, maar ook als mentor en stagebegeleider kwamen zijn passies samen. Hij leerde studenten koken en tegelijkertijd was hij een luisterend oor en kon hij hen adviezen geven. Want studenten begeleiden en ergens naar toe brengen, dat vindt Dick toch wel het leukste van zijn baan.
Aan tafel met André Gerritsen van ’t Amsterdammertje
De bevlogenheid van Dick straalt van hem af als ik hem vraag met wie hij wel eens aan tafel zou willen zitten. Daar hoeft Dick niet over na te denken. “Met André Gerritsen van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. André met zijn boevenkop, die hij nog steeds heeft, die binnenkwam op niveau 2, doorging naar niveau 3 en tenslotte niveau 4 deed en die nu een prachtig restaurant heeft. Mooi dat oud-studenten zo’n prachtige carrière doormaken en dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.”
En nu tijd voor...
“In februari vlieg ik voor het eerst alleen naar Bonaire en daar heb ik zin in. Ik doe altijd alles samen met mijn vrouw, maar nu wil ik een keer met helemaal niemand op pad. En verder blijf ik
me inzetten als bestuurslid van de Stichting Horeca Achterhoek en voor Skills Heroes. Daarnaast ga ik me meer inzetten voor De Zonnebloem en ik ga starten met een huiskamerrestaurant. Eén keer per maand stellen we onze huiskamer open en ga ik koken voor de gasten. Zaterdag 17 december was de eerste avond en we zaten helemaal vol!”
Dick blijft betrokken bij de horeca, zijn passie. Wij wensen Dick heel veel succes en vooral veel plezier.
Heb jij een nieuwe collega of een collega die Rijn IJssel gaat verlaten. Verdient deze collega wel wat extra aandacht? Meld hem of haar dan aan via ronduit@rijnijssel.nl